vendredi 22 janvier 2010

Montecao


Te ciasteczka to kolejny przepis od znajomej rodem z Maroka! A ciastka są wspaniałe. Polecam bo robiłam już kilka razy.
250g mąki
75g cukru pudru
1 łyżka sezamu
Szczypta soli
½ paczki proszku do pieczenia
½ szklaneczki oleju
½ szklaneczki stopionego masła
Kilka kropel wanilli

Wyrobić jednolite ciasto ze wszystkich składników oprócz proszku i dać na noc (lub kilka godzin do lodówki). Potem dodać proszek i jeszcze wyrabiać aby ciasto było elastyczne. Formować kulki wielkości orzecha i piec na papierze do pieczenia w 180° ok 10min. Pewne przepisy radzą w 160° ale to już każdy przetestuje. Ja sypałam cynamonem przed pieczeniem choć w przepisie było po ale chyba to nie zmienia niczego. Można też zastąpić cynamon kakaem. Smacznego!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire