To polski przepis na biszkopty znaleziony w jakimś starym numerze kuchennej gazety. Przepis okazał się bardzo udany i wiele razy go już robiłam. Teraz znów o nim sobie przypomniałam i postanowiłam go tu zamieścić aby się nim z wami podzielić.
4 jaja
120g cukru
50g mąki ziemniaczanej
100g mąki
Cukier puder
Utrzeć żółtka z 40g cukru. Ubić białka z resztą cukru, dodać, mąkę ziemniaczaną, utarte żółtka i mąkę. Wyciskać ciasteczka strzykawką lub rękawem cukierniczym, lub kłaść łyżeczką do małych foremek silikonowych. Piec w 180° ok 12-15min. Posypać cukrem pudrem.
Polecam, są miękkie, bardzo dobre, niezbyt słodkie i idealne do kawy lub herbaty na podwieczorek.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire